2024. július 27. szombat

2023. szeptember 9., szombat 15:23

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány közleménye
    Budapest, 2023. szeptember 9., szombat (OS) - Szeptember 10. - Az Öngyilkosság megelőzésének világnapja: Hírességek buzdítják a fiatalokat, hogy merjenek beszélni a nehézségeikről

Idén már húsz alkalommal riasztották a mentőket öngyilkossági krízisben lévő fiatalokhoz az éjjel-nappal elérhető és ingyenes Kék Vonal lelkisegély- szolgálat ügyelői.

Egy beszélgetés akár életet is menthet, ezért az öngyilkosság-megelőzés világnapján, szeptember 10-ével kezdődően új kampányban bátorítja a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány az UNICEF Regionális Ukrán Menekültprogram Magyarországi Irodájával együttműködésben a fiatalokat, hogy merjenek segítséget kérni és beszélni róla, ha nehézségekkel küzdenek.

A kampány nagyköveteként mások mellett Ember Márk, Farkas Franciska,
Fenyvesi Zoltán, Illés Fanni, Kemény Zsófi és Nyáry Luca mesélnek a saját kamaszkorukról és azt üzenik minden fiatalnak: "Beszélj
róla, ha bántanak, ha rosszul érzed magad, és ha segítségre van szükséged! Ha nincs megbízható felnőtt a környezetedben, akihez fordulhatnál, a Kék Vonalnál ítélkezés nélkül meghallgatnak és segítenek, ha szükség van rá."

A kampány mellett a Kék Vonal munkatársai az UNICEF-fel
együttműködésben szeptemberben az öngyilkosság megelőzési
lehetőségeiről szóló ingyenes, online képzést szerveznek gyermekekkel foglalkozó szakembereknek és szuperviziós csoportos folyamatokkal, valamint edukatív tartalmakkal támogatják a pedagógusokat és a szülőket, hogy még hatékonyabban tudják segíteni a bajban lévő fiatalokat.
     Kiadó: Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány