OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2023. szeptember 9., szombat 15:23

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány közleménye
    Budapest, 2023. szeptember 9., szombat (OS) - Szeptember 10. - Az Öngyilkosság megelőzésének világnapja: Hírességek buzdítják a fiatalokat, hogy merjenek beszélni a nehézségeikről

    Idén már húsz alkalommal riasztották a mentőket öngyilkossági krízisben lévő fiatalokhoz az éjjel-nappal elérhető és ingyenes Kék Vonal lelkisegély- szolgálat ügyelői.

Egy beszélgetés akár életet is menthet, ezért az öngyilkosság-megelőzés világnapján, szeptember 10-ével kezdődően új kampányban bátorítja a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány az UNICEF Regionális Ukrán Menekültprogram Magyarországi Irodájával együttműködésben a fiatalokat, hogy merjenek segítséget kérni és beszélni róla, ha nehézségekkel küzdenek.

A kampány nagyköveteként mások mellett Ember Márk, Farkas Franciska,
Fenyvesi Zoltán, Illés Fanni, Kemény Zsófi és Nyáry Luca mesélnek a saját kamaszkorukról és azt üzenik minden fiatalnak: "Beszélj
róla, ha bántanak, ha rosszul érzed magad, és ha segítségre van szükséged! Ha nincs megbízható felnőtt a környezetedben, akihez fordulhatnál, a Kék Vonalnál ítélkezés nélkül meghallgatnak és segítenek, ha szükség van rá."

A kampány mellett a Kék Vonal munkatársai az UNICEF-fel
együttműködésben szeptemberben az öngyilkosság megelőzési
lehetőségeiről szóló ingyenes, online képzést szerveznek gyermekekkel foglalkozó szakembereknek és szuperviziós csoportos folyamatokkal, valamint edukatív tartalmakkal támogatják a pedagógusokat és a szülőket, hogy még hatékonyabban tudják segíteni a bajban lévő fiatalokat.
     Kiadó: Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.