OS Országos Sajtószolgálat
2023. november 29. szerda
Ismertető


2023. szeptember 19., kedd 11:55

A Mi Hazánk frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. szeptember 19., kedd (OS) - A kárpátaljai magyarok nem csak, hogy nem ukránok, hanem egy külön és különb nemzet szülöttei!

    Petőfi Sándor születésének bicentenáriumi évfordulóján a "Mit nem beszél az a német" című verse jut eszembe, csak most épp az ukránok kapcsán.Az okok listája mára már olyan hosszú, hogy nehéz lenne felsorolni azt, de az ukrán külügyi szóvivő legutóbbi interjúja, melyet egy hazai liberális médiának adott a minap, épp elég volt ahhoz, hogy kiverje a biztosítékot. Ebben az interjúban kifejtette többek közt azt is, hogy ellentétben a Kreml narratívájával, "a valóságban nem egy nemzet vagyunk az orosszal, más a kultúránk, más a történelmünk, más a nyelvünk". Ez után még meglepőbb és megbotránkoztatóbb azon nyilatkozata, miszerint a kárpátaljai magyarok viszont "magyar származású ukránok", akiknek jár az egyenlő bánásmód, s a nyelvtörvénnyel kapcsolatban megjegyezte, hogy örüljenek neki, hogy ukránul tanulhatnak, hogy "jobban elmerülhetnek az ukrán nyelvben", mely sikereket hozhat nekik. Nem tudom, hogy azokra a sikerekre gondol-e, amikor folyamatos inzultus éri őket saját szülőföldjükön, vagy amikor az elnyomóik őket használják előszeretettel golyófogónak az általuk kiprovokált háborúban, vagy épp arra, amikor a származásuk miatt bocsájtják el őket, ami lássuk be, nem nevezhető sikernek.

     Kiadó: Mi Hazánk frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.