OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2023. szeptember 22., péntek 16:28

A Párbeszéd - Zöldek közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. szeptember 22., péntek (OS) - Fejezze be a kormány Magyarország környezeti állapotának veszélyeztetését és az akkumulátoriparra vonatkozó szabályok lebontását! – Itt a lex akkumulátorbontó és a lex akkumulátor-díj

    Mérgező anyagokat bocsátasz ki? Szennyezed a vizet, a levegőt, vagy általában a környezetet? Semmi baj, nem büntetünk meg! Helyette kötünk egy szerződést, amiben megígéred, hogy majd nem fogsz szennyezni! Díjat kéne fizetned az általad gyártott akkumulátorok után? Ezt is megspóroljuk neked! Fizessen az, akinek eladod!

A Magyar Közlönyben megjelent 432/2023. (IX.21.) kormányrendelet szerint a jövőben egy fennálló jogsértés esetén a környezetvédelmi hatóság büntetés kiszabása helyett "környezetvédelmi hatósági szerződést" köthet a szabálysértő vállalkozással, amelybe belefoglalják, hogy hogyan hozhatja összhangba a jogszabályokkal a működését a szennyezést okozó vagy más jogsértést elkövető vállalkozás. Technikai változásnak tűnhet, de nagyon kilóg a lóláb, hogy a módosítás az utóbbi időben sorozatban büntetett akkumulátoripari üzemeket akarja mentesíteni a kiszabandó büntetések alól! Nagy valószínűséggel a bátonyterenyei akkumulátorbontó engedélyének visszavonását torolja meg a kormányzat azzal, hogy az eddig is elképesztően gyenge hatósági felügyeletet és büntetéseket még jelképesebbé teszi.

     Kiadó: Párbeszéd - Zöldek

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.