OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2023. szeptember 22., péntek 16:30

A Párbeszéd - Zöldek közleménye (4. rész)
    Budapest, 2023. szeptember 22., péntek (OS) - Fejezze be a kormány Magyarország környezeti állapotának veszélyeztetését és az akkumulátoriparra vonatkozó szabályok lebontását! – Itt a lex akkumulátorbontó és a lex akkumulátor-díj

    Az akkumulátoripar mára állam az államban, engedélyeik botrányosan megengedőek, ellenőrzésük felületes, büntetéseik jelképesek. A kormány most még tovább lazítja ezt a rendszert, és még annyi (minimális) felelősséget és kötelességet sem terhel az akkumulátoripari cégekre, mint eddig. A Párbeszéd - Zöldek elfogadhatatlannak tartja ezeket a lazításokat, és felszólítja a kormányt a rendeletek visszavonására. Továbbá, mivel az EPR-díjra vonatkozó rendelet ellentmondásos és valószínűsíthetően az uniós szabályozást is sérti, ezért ebben az ügyben az Európai Bizottsághoz fordulunk!

Jávor Benedek,
a Párbeszéd – ZÖLDEK európai parlamenti listavezetője

     Kiadó: Párbeszéd - Zöldek

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.