2024. július 27. szombat

2023. szeptember 22., péntek 16:30

A Párbeszéd - Zöldek közleménye (4. rész)
    Budapest, 2023. szeptember 22., péntek (OS) - Fejezze be a kormány Magyarország környezeti állapotának veszélyeztetését és az akkumulátoriparra vonatkozó szabályok lebontását! – Itt a lex akkumulátorbontó és a lex akkumulátor-díj

Az akkumulátoripar mára állam az államban, engedélyeik botrányosan megengedőek, ellenőrzésük felületes, büntetéseik jelképesek. A kormány most még tovább lazítja ezt a rendszert, és még annyi (minimális) felelősséget és kötelességet sem terhel az akkumulátoripari cégekre, mint eddig. A Párbeszéd - Zöldek elfogadhatatlannak tartja ezeket a lazításokat, és felszólítja a kormányt a rendeletek visszavonására. Továbbá, mivel az EPR-díjra vonatkozó rendelet ellentmondásos és valószínűsíthetően az uniós szabályozást is sérti, ezért ebben az ügyben az Európai Bizottsághoz fordulunk!

Jávor Benedek,
a Párbeszéd – ZÖLDEK európai parlamenti listavezetője