OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 1. péntek
Ismertető


2023. november 16., csütörtök 07:53

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2023. november 16., csütörtök (OS) - Az FDSZ Elnöksége tiltakozik Ádám Zoltánnak, munkajogi védettséggel bíró Corvinus egyetemi tisztségviselőjének rendkívüli felmondással, azonnali hatállyal történt elbocsátása ellen

    Az elmúlt hetek médianyilvánosságában élesen mutatkozott meg, hogy milyen mélyen felzaklatta a felsőoktatás életét az ún. modellváltás, amelynek következményeként közalkalmazottakból a Munka törvénykönyve alá tartozó munkavállalókká váltunk. Azonnali hatályú, rendkívüli felmondással elbocsátották ugyanis Budapesti Corvinus Egyetemről a docenst, aki néhány hónappal korábban eljárást kezdeményezett egy etikai ügyben. Ádám Zoltán szakszervezetünk Corvinus egyetemi szervezetének munkajogi védettséggel bíró tisztségviselője volt, akinek munkaviszonyát az egyetemi szakszervezet hozzájárulása nélkül nem lehetett volna rendes felmondással megszüntetni! Az elbocsátás eddig megismert indokai – néhány email nem szándékos el nem küldése, illetve egy vezető által kifogásolt hangnem – nem látszanak megalapozni nemhogy rendkívüli, azonnal hatályú felmondást, de semmilyen elbocsátást sem. Bízunk abban, hogy a bíróság meg fogja állapítani Ádám Zoltán elbocsátásának jogellenességét. Tiltakozunk a szakszervezeti munkajogi védettséget kijátszó ilyen munkáltatói eljárás ellen és szolidaritásunkat kinyilvánítva követeljük elbocsátott kollégánk visszahelyezését állásába!
     Kiadó: Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.