OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 2. kedd
Ismertető


2023. november 23., csütörtök 13:44

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2023. november 23., csütörtök (OS) - Cseh Katalin az Európai Parlamentben mutatta be a Fidesz legújabb lejárató plakátjait

        A kormánypártok ismét hazug konzultációba és lejáratásba kezdtek Magyarországon, ezért Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője az Európai Parlamentben mutatta be, hogy milyen plakátokon terjeszti a Fidesz hazugságait, többek között Ursula von der Leyenről, a Bizottság elnökéről is.
     "Az adófizetők által finanszírozott hivatalos kormányzati kampány indult Magyarországon, amely személyesen a Bizottság elnökét gyalázza, és nyilvánvaló hazugságokat terjeszt az Unióról" – mondta felszólalásában Cseh, majd bemutatta, hogy hogyan is terjeszti a kormány a hazugságait a plakátokon.
     A Momentum politikusa szerint a Fidesz legújabb lejáratása egy dezinformációs hadművelet az EU ellen. "Ez a Ház volt az, amely a Tanács javaslata alapján megválasztotta a Bizottság elnökét. Nem holmi Soros-családi összeesküvés.
     Az uniós jogszabályokat pedig a társjogalkotók hozzák. Nem holmi globális háttérhatalmak. És ha nem ítéljük el ezeket a mérgező hazugságokat, akkor azok alapjaiban rongálják az Uniót" – tette hozzá.
     Felszólalása végén Cseh arra kérte az EU-t, hogy határozottan lépjenek fel a szégyenletes kampánnyal szemben és cáfolják a kormány hazugságait, mert mindenki felelőssége megvédeni az EU integritását.

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.