OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 28. szerda
Ismertető


2023. november 24., péntek 16:44

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. november 24., péntek (OS) - A Honvédelmi Minisztérium és a katonák érdekképviseleti szervezete számára Magyarország alapvető érdekei és a honvédelem felelőssége az elsődleges. Mindkét fél maximálisan elkötelezett Magyarország védelmi képességének 2010 óta töretlen és példátlan fejlődése mellett.

    A veszélyek korában elsődleges feladatunk Magyarország és a magyar emberek biztonságának garantálása. Magyarország védelmének ellátása olyan felelősség, amelyhez egyértelmű szabályokra van szükség. A hazáját védő magyar katona nem egyenruhás munkavállaló, ennek szellemében különleges jogállásuk eltér a többi jogviszonytól, a Hazáért végzett szolgálati feladataik ellátása pedig elsőbbséget élvez.
Mint eddig is, Magyarország Kormánya minden körülmények között és minden eszközzel a nemzeti érdeket szem előtt tartva dolgozik Magyarország és a magyar nemzet érdekében. Ugyanezt teszi az átalakuló Honvédszakszervezet a katonák képviseletének és a Haza védelmének felelősségét átérezve úgy, hogy az mind a katonák mind a nemzet érdekeit, maximálisan figyelembe veszi.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.