OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 28. szerda
Ismertető


2023. november 24., péntek 17:33

A Jobbik - Konzervatívok közleménye
    Budapest, 2023. november 24., péntek (OS) - Jobbik-Konzervatívok: a csok valóban legyen plusz!

    A Jobbik-Konzervatívok szerint egyértelműen lakhatási forradalomra van szükség Magyarországon!

A csok módosítása kedvezményes hitelt rejt magában, vélhetően kisebb költségvetési ráfordítással, mint az eddigi rendszerben. Eközben a magyar családok nagy része számára nem a hitelek, hanem a csokon belüli támogatások szintjének növelése lehetne igazi segítség, ugyanis a magyar családosok, életkezdők tízezrei szembesülnek 235 ezres fővárosi, vagy 150 ezer feletti nagyvárosi albérleti díjakkal, és ők azok, akik a leépülő lakáshitelezésnek is egyértelmű áldozatai voltak.

A kormány akkor járna el helyesen, ha nem a leghitelképesebb, szerencsésebb társadalmi csoportra "célozna" az otthonteremtés frontján, hanem például azokra, akik nem tudnak kiszabadulni az albérletből, vagy támogatott módon nem tudnak lakáscélú takarékoskodást folytatni. A kormány a forrásokat továbbá csoportosíthatná egy állami hátterű bérlakásépítési programba is, amelynek során a családok a mostani piaci árak maximum feléért minőségi lakásokba költözhetnének, majd évek múltán akár meg is vásárolhatnák azokat.

Ezt a koncepciót Mi Várunk-program néven régen letettük az asztalra, s állítjuk: a lakhatást akkor lehet rendbe tenni, ha minden érintett társadalmi csoport pozitív üzenetet kap, mégpedig olyat, amely lehetővé teszi számára a szülőföldön való boldogulást.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke
     Kiadó: Jobbik - Konzervatívok

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.