OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2023. november 25., szombat 13:47

A Demokratikus Koalíció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. november 25., szombat (OS) - A DK polgármesterei így segítenek a bántalmazott nőkön

    Emellett az önkormányzat munkatársai szinte kivétel nélkül részt vettek a NANE Nők a Nőkért Az Erőszak Ellen Egyesület által szervezett képzésen, amely kifejezetten az áldozatokkal végzett munkára fókuszált.

- A XV. kerület egy figyelemfelhívó kampányt indított el, 200 plakátot helyeztek ki a kerület főbb pontjain és intézményeiben, valamint a kerületi újságnak egy nyolcoldalas mellékletében. Krízishelyzetben a kerületi lakók segítségért fordulhatnak a Család- és Gyermekjóléti Központhoz, akik a megfelelő szakemberek bevonásával tudnak segítséget nyújtani, miközben védett lakásainkban biztonságra lelhetnek azok, akikre veszély leselkedik a saját otthonukban.

- Újbuda Humán Szolgáltató Központjának egyik legfontosabb feladata, hogy támogatást nyújtson a bántalmazott nőknek a kerületben. Ennek része, hogy éjjel-nappal hívható krízis telefonszámot tartanak fent, pszichológia és jogi segítséget is nyújtanak. A lakókörnyezetből való kiemelést a Családok Átmeneti Otthona biztosítja, ahol 16 fő elszállásolására van lehetőség. Emellett az Országos Kríziskezelő szervezettel is együttműködik a kerület, hogy szükség esetén az ország távolabbi pontjaira is el tudják menekíteni a bántalmazott sértetteket.


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.