OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 28. szerda
Ismertető


2023. november 26., vasárnap 11:42

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. november 26., vasárnap (OS) - Első magyar európai képviselőként látogat Izraelbe a gázai háború kitörése óta Ara-Kovács Attila, a Demokratikus Koalíció képviselője

    A gázai háború kitörése óta az első magyar európai parlamenti képviselőként, izraeli civil szervezetek meghívására három napra Izraelbe látogat Ara-Kovács Attila, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője. A látogatás keretében a DK politikusa személyesen hallgatja meg az október 7-i Hamász-támadás túlélőit, szemtanúit, valamint a terroristák által ejtett túszok családtagjait. Továbbá beszámolót hallgat meg olyan izraeli arab polgároktól is, akiknek hozzátartozóival végzett a Hamász, illetve több tucat ember életét mentették meg. A politikus felkeresi a megtámadott kibucokat és településeket, valamint tárgyalásokat folytat izraeli politikusokkal, polgármesterekkel és kórházi vezetőkkel.
A Demokratikus Koalíció Izrael mellett áll a szükség óráiban, és elismerjük, hogy joga van megvédeni állampolgárait, amihez mi minden tőlünk telhető segítséget meg fogunk adni. Semmi sem igazolhatja az ártatlan civilek elleni tömeges erőszakot, ezért a nemzetközi közösségnek kell felelősségre vonnia azokat, akik ezen barbár cselekedetek mögött állnak. Együttérzésünket fejezzük ki az áldozatok és a túszok családtagjaival.

DK Sajtóiroda

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.