OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 28. szerda
Ismertető


2023. november 27., hétfő 07:55

A Krajczáros Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. november 27., hétfő (OS) - Tisztelt ÉRDEKLŐDŐK: Az idén is elvégeztük a beérkezett visszaigazolások (fotók, videók, értesítő sorok) nyomán a XIV. akciónk összesítését, amely civil kezdeményezésünkre mostanra országhatárokon átívelő, egyre izmosodó mozgalommá nőtte ki magát:

    - 51 HAZAI településen (illetve bp-i kerületben) voltak megemlékezések. Kiemelésre méltó színvonalú rendezvények valósultak meg Székesfehérvárváron és Miskolcon, Kaposváron, illetve a Városmajorban és (Sk) Kosúty, Snina, Stropkov, Homonna, Sanok (Pl) településeken.

- határainkon túlról 28 helyszínről kaptunk visszacsatolást. A leginkább érzelmi töltetű fotót Óvoda-Bély MŠ-Biel Bc Brezo Kata óvónénije küldte, aki immáron sokadik alkalommal szervezi meg az eseményt.

- Szlovákiában élő magyarság voltak a legaktívabb, de érkeztek részvételről információk cseh, lengyel, német, osztrák, olasz, belga, francia, erdélyi partnerektől is.

Összességében:

•      örvendetesnek tekinthető, hogy sokan és sok helyen érzik már sajátjuknak ezt a programot és esetükben önjáróvá válásról adhatunk számot. Ám sajnos akadnak állami formációk, polgármesterek, iskolák vezetői, ahol nem érzik fontosnak a hajdani nagy világégés befejezéséről való megemlékezést.

•      a média (Fvár kivételével) az idén kevésbé volt érdeklődő,

•      a Krajczáros Alapítvány emlékbélyegeket jelentetett meg november 11-éhez kötődéssel,


     Kiadó: Krajczáros Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.