OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2023. november 27., hétfő 13:04

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2023. november 27., hétfő (OS) - A KEP Társadalmi Párbeszéd Fóruma a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár tanácstermében

        A KEP 2023. november 23-án tartotta meg a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár földszinti tanácstermében XVI. Társadalmi Párbeszéd Fórumát, melynek témája "A regionális háborúk gazdasági hatásai" volt.
     A fórum moderátora prof. Dr. Kovács Árpád, a KEP elnöke, a Költségvetési Tanács elnöke volt, aki röviden vázolta a téma hátterét, majd felkérte az első előadót, Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkárt az Államháztartási helyzetkép a háború árnyékában című előadása megtartására. Az előadás először bemutatta a felzárkózás éveiben – 2013-2019 – elért gazdasági eredményeket, majd a kihívások éveinek – 2020-2023 – döntéseit, a kárenyhítő csomagokat és azok eredményeit. Az előadás végén a 2024 gazdálkodási év kihívásait elemezte. A második előadó Gilyán György, a KEP alelnöke, a Kelet-Európai Üzleti Klub vezetője, volt államtitkár, nagykövet volt, aki A regionális konfliktusok gazdasági hatásai című előadásában bemutatta a világ válságzónáit, elemezte az orosz-ukrán és az izraeli-palesztin háborúk közvetlen és közvetett hatásait a magyar gazdaságra. Az előadások után prof. Dr. Kovács Árpád megköszönte az előadóknak a nívós előadásokat, és az előadók válaszoltak a hallgatók kérdéseire.
     További részletek a KEP honlapján érhetők el.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.