OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 24. szombat
Ismertető


2023. november 28., kedd 14:31

A Mi Hazánk frakció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. november 28., kedd (OS) - Napirendre kerül a kétharmados túlhatalom megszüntetését célzó Mi Hazánk-indítvány

    Az Országgyűlés plenáris ülésének napirendjére kerül csütörtökön az antidemokratikus, aránytalan választási rendszer megváltoztatását célzó Mi Hazánk-indítvány, mert a jelenlegi, igazságtalan rendszer a Fidesznek biztosít kétharmados parlamenti többséget, miközben soha nem volt kétharmados választási eredménye, sőt többször 50% alatt végeztek.

A Mi Hazánk a határozati javaslatát csak összevont, együttes vitán engedi tárgyalni a fővárosi választási rendszer hasonló módosításával, melyet visszavonna, ha nem kerülne napirendre a Fidesz túlhatalmának véget vető indítvány is. Társadalmi és parlamenti vitát kell indítani egy igazságos, arányos választási rendszer érdekében, az ellenzéki pártok közül egyedül a Mi Hazánknak van programja a választói felhatalmazás nélküli kétharmados parlamenti többség megszüntetésére, pedig nemcsak a Mi Hazánk kapott feleannyi százaléknyi mandátumot a kétszer akkora választási eredménye ellenére, de a balliberális pártok örök ellenzékiségre, megélhetési politizálásra rendezkedtek be.

     Kiadó: Mi Hazánk frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.