OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2023. december 10., vasárnap 14:17

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2023. december 10., vasárnap (OS) - Mit nem tehet meg egy EP-képviselő? -

        Az európai polgári kezdeményezés az Európai Unió azon kevés intézményeinek az egyike, amely valóban a civil, állampolgári beleszólást könnyíti meg a döntéshozatalba, akkor is, ha ezt nem eléggé fejsúlyos jogosítványokkal teszi meg. Két dolgot azonban biztosan tudunk az európai polgári kezdeményezésről: egyrészt, hogy azt európai parlamenti képviselők nem kezdeményezhetik, mert a jogalkotók célja az intézmény megalkotásakor pont az volt, hogy azt valóban civil szervezetek és állampolgárok használják, és ne pártok alkalmazzák kampányeszközként.
     A másik, hogy Magyarországot nem az európai polgári kezdeményezés fogja megmenteni attól, hogy a Fidesz akkumulátorgyarmattá silányítsa. Egyrészt az Európai Unió magországai és a Bizottság is teljes mellszéleséggel támogatják a kormány ezen politikáját, mert ennek a nyugati autógyárak a legnagyobb nyertesei. Másrészt az egész eljárás lassú, és még sikeres gyűjtés esetén se garantálja azt, hogy bármi korlátozni fogja az akkumulátorgyárak környezetkárosítását.
     Ha valóban őszinték akarunk lenni a magyar emberekkel, akkor egyértelművé kell nekik tenni, hogy a legjobb eszköz a kezükben az akkumulátorgyarmatosítás ellen a szavazatuk. Akkor nem épül majd akkumulátorgyár a kertjük végébe, ha erre szavaznak az LMP által kezdeményezett népszavazáson, vagy ha azt elgáncsolja a Fidesz, akkor a zöldpártra szavaznak az EP-választáson.

Kendernay János,
az LMP EP-képviselőjelöltje
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.