OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 10. péntek
Ismertető


2023. december 13., szerda 10:39

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2023. december 13., szerda (OS) - Újabb gyógyszerek befogadásával 35-40 ezer beteg gyógyulása válik könnyebbé

    Két év után újabb gyógyszerek befogadásával válik könnyebbé mintegy 35-40 ezer beteg gyógyulása. A Gyógyszer-befogadási Bizottság javaslata alapján a nagyértékű gyógyszerek befogadása 38 terápiás területet érint, és összesen 52 készítményt tartalmaz. Ezek között onkológiai, onko-hematológiai gyógyszerek szerepelnek, emellett megtalálhatóak köztük a krónikus szívelégtelenség, a Parkinson-kór illetve a Wilson-kór kezelésére alkalmas készítmények is. Az új gyógyszerek hatalmas előrelépést jelentenek, eddig ugyanis ezekhez a gyógyszerekhez csak egyedi méltányossági kérelem útján juthattak hozzá a betegek. A mostani befogadás mellett is a nagyértékű gyógyszerek támogatási előirányzata tartható, a rászorulók további adminisztratív terhek nélkül juthatnak hozzá a kezelésükhöz szükséges készítményekhez.
A befogadással egyidejűleg megújul a finanszírozási protokollok rendszere is, továbbá a tételes elszámolású gyógyszerek esetében a használatra jogosult centrumok listáját a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő közleményben teszi közzé, ami az ellátórendszerben történő változások rugalmasabb követhetőségét eredményezi.
Az egészségügyben a beteg az első, a mostani intézkedés is az ő érdekeiket szolgálja.
    
     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.