OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2024. január 8., hétfő 12:10

A Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. január 8., hétfő (OS) - December 29-től január 13-ig képzett meditálók hatalmas csoportja gyűlik össze az indiai Haidarábád közelében, hogy bemutassák: miként lehet békét teremteni a világban olyan tudattechnológiák használatával, mint amilyen a Transzcendentális Meditáció (TM) és a Transzcendentális Meditáció Szidhi programok. A 10.000 fős csoport résztvevői 118 nemzetből érkeznek a világbéke találkozóra, Magyarország 120 fős csoporttal képviselteti magát.

    A Global Union of Scientists for Peace (GUSP/Tudósok Világszervezete a Békéért) társaság által szervezett eseménynek a Kanha Shanti Vanam központ ad otthont. A TM egyénekre és csoportokra gyakorolt pozitív hatásairól több mint 600 tudományos szaklapokban megjelent tanulmány számol be, melyek szerint hatására javuló tendenciák mutatkoznak a társadalomban: csökkennek a háborús halálesetek, a bűnözés, a balesetek vagy a kórházba felvett személyek száma. A konfliktusok oka ugyanis a kollektív tudatban felhalmozódó stressz. Ennek a feloldásában segítenek a fenti technológiák, melyek nem csak a felgyülemlett stresszeket, feszültségeket szüntetik meg, de képesek fenntartani a békésebb, harmonikusabb körülményeket, így biztosítják a folyamatos békét a társadalomban.
“A tudattechnológiákban képzett szakértői csoportok felállítását javasoljuk világszerte, ami a háborús konfliktusok megelőzését kisebb költséggel biztosíthatja, mint amibe a háború egyetlen napja kerül" – mondta Dr. Tony Nader, a GUSP elnöke

További részletek szervezetünk képviselőinél
    
     Kiadó: Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.