OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2024. január 9., kedd 09:44

A Salva Vita Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. január 9., kedd (OS) - 1993-ban az alapítvány megálmodója, Dávid Andrea, aki épp állásinterjúra igyekezett, rossz helyen szállt le a buszról, s így "véletlenül" egy fogyatékossággal élő embereket ellátó intézetben találta magát.

    Az Alapítvány küldetése már a kezdetektől fogva az, hogy híd legyen a fogyatékkal élő emberek és a munkáltatók között.

- Fontos volt számomra, hogy minden embernek meg legyen a lehetősége az önálló életvitelre és a munkavállalásra, függetlenül attól, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie – emlékezett vissza a kezdetekre Dávid Andrea, az alapítvány megalapítója.

Az elmúlt évtizedek során folyamatosan fejlesztették és kiterjesztették szolgáltatásaikat, hogy minél szélesebb körű támogatást nyújtsanak a megváltozott munkaképességű embereknek.
Az alapítvány nyitott minden olyan fogyatékkal élő vagy megváltozott munkaképességű személy jelentkezésére, aki segítséget keres a munkavállaláshoz vagy az önálló életvitelhez. A szervezet azonban nem csupán a munkavállalókat, a munkáltatókat is támogatja a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásában és inklúziójában.

Az alapítvány büszke a hosszú évek alatt elért eredményeikre. Legfrissebb díjuk igazi születésnapi ajándékként érkezett decemberben: ugyanis egyedüli magyar szervezetként elnyerték a Zero Project Award 2024 elismerést LIKE programukkal.

30 éves fennállását májusban jótékonysági hangversennyel ünnepli a Salva Vita Alapítvány.

     Kiadó: Salva Vita Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.