OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2024. január 17., szerda 08:46

A Mátrix Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. január 17., szerda (OS) - Újabb csokigyűjtési rekord született a Szeretetcsokival

    A bohócdoktorok megsegítésére összesen 46.852 csoki, plüssmaci, játék és írószer gyűlt össze a Szeretetcsoki 2023/2024 jótékonysági összefogás révén. Gyermekek, fiatalok, kicsik és nagyok, cégek, családok, hivatalok, munkaközösségek, magánemberek közösen tették sikeressé a jótékonysági csokigyűjtést. A Szeretetcsoki program a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági - támogató programja. Évente több ezer jótékonysági támogatáshoz segédeszköz a több tonnányi Szeretetcsoki, amit az ország minden tájáról több mint 350 csapat, és több tízezer résztvevő csapattag hozott össze.

Rácz Anett a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta, hogy a közösség ereje révén országos, illetve nemzetközi sikerű a Szeretetcsoki Csokigyűjtés. A 2023-ban a résztvevők összesen 46.852 tábla csokit, plüsst, játékot gyűjtöttek össze! Volt aki egy - egy használt ceruzával, de volt aki 250 kiló minőségi édességgel szállt be a jótékonyságba. Az Alapítvány 2024-re így eszközökkel bőven ellátva tudja folytatni jótékonysági programjait. Óriási mennyiségekről beszélünk a csokigyűjtés kapcsán, mégis a kórházak csomagjaiba, a nélkülöző kisgyermekes lakosság megsegítésekor az adománycsomagok hamar elfogynak. A Szeretetcsoki legfőbb értéke mégis az, hogy a csokigyűjtés révén mikróközösségek formálódnak, akik odafigyelnek egymásra, a nélkülözőkre, és képesek egyre több jót cselekedni. Az alapítvány egész évben várja további jótékonyságokhoz a segítőket.

     Kiadó: Mátrix Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.