OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2024. január 18., csütörtök 20:55

Az Egyesület a Római Partért közleménye
    Budapest, 2024. január 18., csütörtök (OS) - KÉRÉS BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA NÉPEGÉSZSÉGÜGYI FŐOSZTÁLYÁHOZ A RÓMAI-PART TELJES LEZÁRÁSÁRÓL

    Egyesületünk a mai napon kérést juttatott el a Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályához, hogy mérlegeljék a Római-part közterületei teljes hosszában történő lezárásának és fertőtlenítésének azonnali hatállyal történő foganatosítását,tekintettel arra, hogy egyesületünk talajmintákat vett és vizsgáltatott be a Római-partnak a Duna magas vízállása következtében pár héttel ezelőtt elöntött közterületeiről.

Az erre vonatkozó laboratóriumi eredmények lesújtóak. Egyértelműen kijelenthető, hogy a kórokozók(clostridium perfringens, fekálcoliform, salmonella - hastífusz) magas arányszáma miatt veszélynek vannak kitéve a Római-part közterületeire kilátogatók, ezért az itteni közterületek soronkívüli lezárását, illetve az érintett területek fertőtlenítését javasoltuk abból a célból, hogy a 3. kerület és a főváros lakosai biztonságosan tudják használni a Római-partot, és a fertőzésveszélyt kizárhassuk.

A Salmonella (hastífusz) kimutatott kórokozó által terjesztett betegség bejelentésre kötelezett az 1997. évi XLVII. törvény 15.
§ alapján. A bejelentést a betegellátó köteles megtenni.

     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.