OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2024. január 21., vasárnap 16:20

Az India Klub Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. január 21., vasárnap (OS) - Izgalmas történelmi esemény zajlik Indiában, amelynek középpontjában a hindu szent hely, Ajódja, áll. A történelmi jelentőségű templom felszentelésében maga az indiai miniszterelnök meghatározó szerepet vállalt. Az eseménynek magyar képviselője is lesz.

    A templomszentelés középpontjában Ráma, a Rámájana főhőse áll. Több mint 500 évvel ezelőtt, a hódítók lerombolták Ráma ajódjai szülőhelyének ősi templomát, majd sajátjukat építették a helyére. Az idők során ez a vitás kérdés komoly feszültséget okozott, de most végre eljött az idő a béke és az új kezdet ünnepélyes pillanatára.
Narendra Modi indiai miniszterelnök részvételével az esemény különleges figyelmet kap, kiemelve annak történelmi, kulturális és spirituális jelentőségét.

Magyar képviselő is érkezett a történelmi jelentőségű eseményre. Leveles Zoltán, hindu tanító a Magyarországon bejegyzett Bharata Hindu Közösség alapítója, és vezetőjeként érkezett a Vishwa Hindu Parishad meghívására.

A szervezők számos indiai közjogi méltóság mellett 55 országból több mint 100 kiemelt vendéget várnak. Az ünnep alkalmából 1 millió mécsest gyújtanak, valamint 300 tonna élelmiszer alapanyagból minden résztvevőt megvendégelnek.

A templom megnyitó ünnepségen rengeteg közéleti személyiség, Bollywood-i sztár és más ismert személyiségek lesznek jelen, akik szintén kiállnak az egyetemes béke és megértés ügye mellett.
A hinduizmus szellemében, mint egyetemes hitrendszer, kiemelkedik az elfogadás és a harmónia fontossága.

     Kiadó: India Klub Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.