OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2024. január 22., hétfő 13:57

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. január 22., hétfő (OS) - Kunhalmi Ágnes is tárgyalt Pham Minh Chinh vietnámi miniszterelnökkel

    Szó esett még a két ország gazdasági és kereskedelmi kapcsolatairól, az ipari, fejlesztési lehetőségekről, melyeket kölcsönösen tud biztosítani egymásnak a két ország. Fontos, hogy jól és egymás szabályainak tiszteletben tartásával legyenek kihasználva a lehetőségek. Mindemellett a kulturális és oktatási kapcsolatok megerősítéséről, a tudományos lehetőségek fejlesztéséről esett szó.A két fél a későbbiekben az alacsonyabb szintű kétoldalú találkozókon is mélyebben fogja megvitatni ezeket.
Az MSZP szerint Magyarország számára fontos, hogy a globális térben minél több kétoldalú, Magyarországnak előnyös gazdasági kapcsolatok alakuljanak ki, éppen ezért indítottuk el már kormányzásunk idején a nyugati és az európai uniós integráció mellett a vietnámi és más keleti kapcsolatok kiépítését is.
Vietnám esetében azt is látni kell, hogy tagja az ASEAN délkelet-ázsiai gazdasági közösségnek, amely összességében az Egyesült Államok negyedik legnagyobb külgazdasági partnere. Ebbe a közösségbe különböző társadalmi és politikai rendszerű államok tartoznak, melyek a közöttük levő eltérések és egykori politikai ellentétek ellenére szorosan együttműködnek a globális gazdasági térben.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.