OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2024. január 22., hétfő 15:04

Az Egyesület a Római Partért közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. január 22., hétfő (OS) -

        A fővárosi és 3. kerületi vezetés politikája hazug, demagóg, megtévesztő és aljas – amit persze EU-s közpénzekből kívánják finanszírozni. Bírósági eljárás fogja majd megvizsgálni a Fővárosnak a Királyok-Nánási útvonalra elképzelt árvízvédelmi nyomvonal kiírására vonatkozó tervdokumentációját (amelyből kimaradt teljesen a környezetvédelmi hatástanulmány), amely súlyos hiányosságokat, csúsztatásokat tartalmaz, és amely tükrözi a Főváros megtévesztő politikáját a Római-parttal kapcsolatban. Eddig sok  milliárd forintot költöttek el a Csillaghegyi öblözet megvédésére, de meg fogjuk támadni ezt az eljárást is hazai és nemzetközi fórumokon is, mert e pénzek felhasználásának körülményei sok kérdést vetnek fel, ugyanis megítélésünk szerint számtalan jogszabályt, előírást, jogi keretet sértettek meg az engedélyezés során.
     Tüttő Kata főpolgármester-helyettes ezen a sajtótájékoztatón, ahogy kiértettük szavaiból,  elmondta, hogy a Nánási-Királyok útján megvalósítandó gátépítés tervbe vett költsége 10 milliárd forint / km (!). Ilyen mértékű pénzköltés sok kérdést vett fel, és mindezt a választások előtt hozzák elő, illetve a tendernyertest is a választások lebonyolításáig szeretnék kihirdetni.
     Dr. Kiss László, III. kerületi polgármester elmondta ezen a sajtótájékoztatón, hogy a gyerekeinek is építi Óbudát. Nos, ebből mi nem kérünk! Nem kérünk a Római-parti 70 hektáros  gettóból! Ezzel kapcsolatban Óbuda önkormányzata folyamatosan csak hazugságokat és csúsztatásokat terjeszt.

     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.