OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2024. január 23., kedd 09:02

A Demokratikus Koalíció közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. január 23., kedd (OS) - Dobrev Klára: szabad kultúra nélkül nem létezik polgári Magyarország sem

    - Fejlesztési programot indítana a művelődési házak, közösségi terek, könyvtárak felújítása és eszközbeszerzése érdekében a 21. század igényeinek megfelelően.

- Normatívát biztosítana a nemzetiségi közösségi terek működtetéséhez és kulturális tevékenységeik megvalósításához az országos és helyi nemzetiségi önkormányzatoknak.

- Olyan országos modernizációs és felzárkóztató programokat indítana, amelyek révén már kisgyermekkorban megkezdődhet a kortárs magyar kultúra legtöbb ágával való találkozás.

- Akadálymentes hozzáférést biztosítana a kultúrához, a szakmai érdekvédelmi szervezetekkel közösen segítené és támogatná a hallás- vagy látássérült, mozgáskorlátozott, szellemi fogyatékkal élő embernek speciális kulturális és képzési igényeit.

- Újjászervezné a közszolgálati médiát.
Szakszervezetekkel és szakmai szervezetekkel közösen rendezné a régóta húzódó bér- és életpálya-problémákat, újból bevezetné kulturális területen a közszolgálati jogviszonyt.

- Továbbképzési és ösztöndíj-programokkal, lakhatási támogatásokkal, kutatói programokkal segítené a szakembereket, hogy újra érezzék a társadalom elismerését.

- Kiszabadítaná a kultúrát a politika fogságából: visszaállítaná a politikától függetlenül működő szakmai és érdekképviseleti szervezetek szerepét és tagjaikból delegált testületeket hozna létre.

- A kulturális területnek önálló minisztériumot biztosítana.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.