OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2024. január 25., csütörtök 10:42

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. január 25., csütörtök (OS) - A haderőfejlesztés miatt feleslegessé vált eszközöket értékesít a Magyar Honvédség

    A tárcavezető tájékoztatott: a Magyar Honvédség régóta értékesíteni kívánja a számára feleslegessé vált, leselejtezett, nem használható eszközöket, azzal a céllal, hogy helyet biztosítson a nagyléptékű haderőfejlesztési programjának keretében beérkező haditechnikának, valamint, hogy az értékesítésükkel forrást teremtsen a modernizálni kívánt eszközei számára. Az értékesítéssel az eszközök tárolási költségeivel is megtakarítást tudunk elérni – emelte ki a miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf rámutatott: Szerbia Magyarország fontos szomszédja és stratégiai partnere, amelyet hűen tükröz a sokrétű, számos területre – így a haditechnikára - kiterjedő kétoldalú védelmi és katonai együttműködés is. Hozzátette: a nemzetközi kötelezettségek betartása mellett Magyarország lehetővé teszi a fent említett, a haderőfejlesztés nyomán feleslegessé váló haditechnikai eszközök és szakanyagok továbbértékesítését Szerbia felé.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.