OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2024. január 25., csütörtök 13:31

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség közleménye
    Budapest, 2024. január 25., csütörtök (OS) - Világraszóló siker a WorldStar Student csomagolástervezési diákversenyen

        A Csomagolási Világszövetség (WPO) egyik kiemelt programja a szakmai utánpótlás gondozása, ennek pedig egyik formája az általa életre hívott WorldStar Student csomagolástervezési diákverseny, amely a felsőfokú oktatásban csomagolási ismereteket hallgató diákok részére kerül évente meghirdetésre.
     A WPO magyar tagja a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) azonosulva a céllal, HUNGAROPACK Student néven hirdeti meg a világverseny nemzeti programját. A hazai versenyen díjazottak kapnak jogosultságot a világversenyen való részvételre.
     A 2024. évi WorldStar Student versenye 31 országból érkezett 253 pályázat közül 17 magyar diák munkája jutott a döntőbe - ezzel oklevelet érdemelve ki -, közülük kettő pedig kategória arany-, illetve ezüstérmet kapott. Ezzel az eredménnyel az országok sorrendjében Dél-Afrika és Kína után Magyarország dobogós, 3. helyezést ért el, megelőzve például a negyedik helyezett Egyesült Királyság hallgatóit.
     A nyertesek a Soproni Egyetem (11 díj és kategória arany- és ezüstdíj), a Corvin Rajziskola (2), a Budapesti Metropolitan Egyetem (1), a Magyar Képzőművészeti Egyetem (1), a Széchenyi István Egyetem (1) és a Visart Akadémia (1) hallgatói közül kerültek ki.
     A CSAOSZ, mint a csomagolási szakterület egyetlen hazai érdekképviseleti szervezete kitörő örömmel fogadja a sikert, ami megalapozott reményt jelenthet a szakterület minőségi szakmai utánpótlásához.

     Kiadó: Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.