OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2024. január 26., péntek 10:42

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. január 26., péntek (OS) - Fábián Gergely a Coldiretti és Filiera Italia, olasz agrár- és élelmiszeripari szövetségek delegációját fogadta

        Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium az olasz-magyar gazdasági kapcsolatok megerősítésére és kiszélesítésére törekszik. Hozzátette, hogy az élelmiszeripar a hazai gazdaság meghatározó ágazata, a technológiai fejlesztések révén nő a magyar cégek hatékonysága, termelékenysége, valamint nem utolsó sorban versenyképessége is. Az élelmiszeripari értékláncban résztvevő magyar cégek támogatása a kormány kiemelt célkitűzése, ezt szolgálja az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program, amelynek keretét a kormány közel hatszorosára, 33 milliárd forintra emelte. Az élelmiszeripari beruházások hozzájárulnak a gazdasági növekedés helyreállításához, a magyar gazdaság megerősítéséhez, így a családok és a munkahelyek megvédéséhez.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.