OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2024. január 26., péntek 18:09

Az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. január 26., péntek (OS) - Harmadik társadalmi konzultáció a 2024-es magyar EU - elnökség fókuszpontjairól: a versenyképesség erősítése

        A mai rendezvényt megnyitó Perger István, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete politikai és gazdasági elemzési osztályának vezetője üdvözölte, hogy a Bizottság számara különösen fontos versenyképesség a magyar elnökség prioritása is egyben. Hozzátette, az Ursula von der Leyen elnök asszony vezette Bizottság kiemelten foglalkozik a zöld és digitális átállással, a kis és közepes vállalkozások és a modern technológiák támogatásával, a munkaerőhiány enyhítésével, új szabadkereskedelmi megállapodások megkötésével, a globális ellátási láncok biztosításával.
     Nagy Ádám a Nemzetgazdasági Minisztérium iparügyekért felelős helyettes államtitkára ismertette a magyar EU-elnökség versenyképességi fókuszpontját. Kiemelte, hogy az európai ipar az elmúlt 20 év legerőteljesebb versenyhelyzetében találta magát az amerikai és ázsiai versenytársak jelentős megerősödésével. Hangsúlyozta, hogy Magyarország számára kiemelt szempont a termelő ipar és a hozzá kapcsolódó minőségi szolgáltatások erősítése annak érdekében, hogy a lakosság ellátásbiztonsága és a vállalkozások fejlődése biztosított legyen. Alapelvi szinten az ipar zöld és digitális átállása jelenti az újraiparosítást, és ebben a változó világban a magyar versenyképesség növelésének záloga a hazai beszállítók erősítése, a magyar bajnokok teljes értéklánc mentén történő támogatása, valamint a kutatás-fejlesztés és innováció jelentős erősítése.


     Kiadó: Európai Uniós Ügyek Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.