OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2024. január 29., hétfő 11:26

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. január 29., hétfő (OS) - Megtartotta idei első ülését a Gazdasági Kamarák Egyeztető Fóruma, Nagy Márton a gazdasági növekedés helyreállítását támogató javaslatok kidolgozására biztatta a tagokat

    Nagy Márton arra kérte és biztatta a kamarák képviselőit, hogy új, a növekedés helyreállítását támogató javaslatokat dolgozzanak ki, amelyeket a Fórum következő ülésén meg is tárgyalhat.  A miniszter egyúttal jelezte, hogy a kormány számít a kamarákra a gazdaság további fejlesztését célzó GINOP Plusz programok kidolgozásában is, melyeknek fókuszában a KKV szektor  beruházásainak támogatása és a munkaerőpiaci aktivitás növelése áll. Nagy Márton egyben felkérte a kamarai tagokat, hogy dolgozzanak ki egy olyan komplex deregulációs csomagot, amely jelentősen megkönnyítheti a vállalkozások működését.
A gazdasági kamarák képviselői megköszönték a miniszter tájékoztatását, és jelezték, hogy az általa felvázolt növekedési célokkal egyetértenek, a magyar gazdaság megerősítése és a növekedés helyreállítása közös érdek. Továbbá támogatásukat fejezték ki, az olyan gazdaságerősítő intézkedésekkel kapcsolatban, mint a meghosszabbított kedvező kamatozású Széchenyi Kártya Program, a 200 milliárd forintos plusz keretösszeggel újraindított Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram vagy a közel hatszoros keretösszegűre emelt Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.