OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2024. január 30., kedd 16:40

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. január 30., kedd (OS) - Árnyékkormány: A kormány ismét hazudott a pedagógus-béremelésről

    Ma kellene megkapniuk a pedagógusoknak a "veszélyhelyzeti béremelési rendelet" alapján az új kinevezéseket és illetménybesorolásokat, azonban még mindig nem egyértelmű, hogy a valóságban mit jelent majd a kormány által már egy hónapja beharangozott 32,2 százalékos béremelés, és a pedagógusbérek felzárkóztatása a diplomás átlagbérhez. Annyi azonban már most látszik, hogy a Fidesz hazudozásai ellenére sokan csak az ígérttől messze elmaradó, rendeletben kötelező minimumot kapták meg a pedagógusok közül, vagyis Orbánék ismét átverték a közoktatásban dolgozókat.

Az Árnyékkormány szerint nem üres kormányzati ígéretekre és hazugságokra, hanem a pedagógus-előmeneteli rendszer szerint besoroltak garantált illetményének legalább 50%-os, azonnali emelésére, a pedagógusok munkaterhelésének csökkentésére, és a túlórák kifizetésére van szükség, amire a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány készül a kormányváltás után. Szociáldemokraták vagyunk, ezért propaganda helyett erős állami oktatást és megbecsült pedagógustársadalmat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.

Barkóczi Balázs
Oktatási és kulturális árnyékminiszter
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.