OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2024. február 7., szerda 13:14

Az India Klub Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. február 7., szerda (OS) - Pontatlan és egyoldalú hírek jelentek meg az Ayodhyai Ráma templom felszentelésével kapcsolatban, ami 2024. január 22-én történt, és világszerte mély tisztelettel fogadták. A hamis hírek veszélyeztetik a Magyarországon élő indiai és magyar hindu közösség, valamint a hindu kultúrából merítő jóga és spirituális közösségek békéjét.

    Az esemény történelmi jelentőségű volt, visszakapva a hindu közösség egyik legfontosabb szent helyét, Ráma születési helyét. Sajnos, a magyar sajtó több cikkben pontatlanul és gyűlöletkeltően tárgyalta az eseményt, sértve ezzel a hindu közösség érzéseit és békéjét.

Ráma templomának felszentelése nemcsak egy vallási esemény, hanem egy fontos mérföldkő a hindu vallás és kultúra számára. A sajtóban megjelent cikkek nem tükrözték ezt a jelentőséget, sőt, gyűlöletkeltő módon ábrázolták a hindu közösséget.

Ez nemcsak a magyarországi hindukat sérti, hanem a globális közösség elfogadását és békéjét is veszélyezteti. A magyarországi hinduk jelentős mértékben hozzájárulnak az ország gazdaságához és kulturális életéhez. Békeszerető közösségek, akik méltó tiszteletet érdemelnek mind a sajtó, mind a társadalom részéről.

"Határozottan elítéljük a hamis narratívák terjesztését és a gyűlöletkeltést a hinduk ellen. Arra szólítjuk fel a magyar médiumokat, hogy távolítsák el a félrevezető cikkeket, és kérjenek bocsánatot a hindu közösségtől az előítélet miatt!" – nyilatkozta Leveles Zoltán hindu tanító a Hinduizmus portálon, mely szabadon felhasználható.

     Kiadó: India Klub Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.