OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2024. február 11., vasárnap 13:29

A Jobbik - Konzervatívok közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. február 11., vasárnap (OS) -

    Ezért felszólítunk minden parlamenti pártot – ellenzéki és kormánypártokat egyaránt –, hogy támogassák javaslatunkat! Kezdődjön ezzel az Antall József-i "nemzeti minimum" megvalósítása és deklarálása, aminek egy normális országban réges-régen lennie kellene! Kérjük a pártokat, ismerjék el, hogy a köztársasági elnöki tisztséggel szemben a rendszerváltás óta kialakult morális elvárásokat csak és kizárólag a közvetlen választás tudná hitelesen megjeleníteni!

Ahogyan arról Róna Péter jogász és közgazdász professzor, az ellenzék korábbi közös köztársaságielnök-jelöltje, jelenlegi EP-listavezetőnk érvelt: "Ebben az esetben az elnök ugyanis nem függene senkitől, egyetlen párttól sem, és befolyásoktól mentesen tudna eleget tenni a tisztségével járó kötelezettségeknek. Egyébként az Európai Unió tagországainak döntő többségében is ez a szokás, mert az elnök csak így tudja megtestesíteni a nemzet egységét, hiszen a nemzetnek felel tevékenységéért, nem egyik vagy másik pártnak."

Az újabb köztársasági elnöki lemondással elérkezett a történelmi szembenézés ideje: a magyar embereknek közvetlenül kell köztársasági elnököt választaniuk!
     Kiadó: Jobbik - Konzervatívok

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.