OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2024. február 19., hétfő 14:37

A Jobbik - Konzervatívok közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. február 19., hétfő (OS) - Közvetlen államfőválasztás: a DK megakadályozta a rendkívüli ülést

    A Jobbik az egyetlen parlamenti párt, amely sok éve következetesen képviseli azt az álláspontot, hogy a köztársasági elnököt közvetlenül a magyar embereknek kell megválasztaniuk, hiszen az csak így képviselhet minden magyar embert, csak így testesítheti meg a nemzet egységét.

Ennek érdekében a Jobbik-Konzervatívok a kegyelmi ügy néven elhíresült gyalázat kapcsán is azonnal lépett: alaptörvény-módosítást és rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztünk a témában. Noha kissé bizarrnak tartottuk, ugyanakkor üdvözöltük, hogy korábban kormányon lévő politikai pártok most ismerték fel magukban a kérlelhetetlen demokratát, és bár hatalmon elutasították, azonban most ellenzékben a közvetlen elnökválasztás mellett kardoskodnak. Az említett rendkívüli ülés összehívásához szükséges 40 képviselői aláíráshoz a parlamenti frakciók támogatását kértük, amit meg is kaptuk minden ellenzéki párttól – egy kivételével.

Sajnos Gyurcsány Ferenc pártjától ugyanis – többszöri megkeresésünk és kérésünk ellenére – több mint egy hét alatt sem érkezett hozzánk érdemi reakció.
    
     Kiadó: Jobbik - Konzervatívok

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.