OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2024. február 19., hétfő 15:19

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. február 19., hétfő (OS) - Védjük meg a megújuló geotermikus beruházásokat!A magyar geotermia támogatóinak kiáltvány

    Magyarország nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő geotermikus adottságokkal rendelkezik, amelynek hatékony kiaknázása enyhítheti a háború okozta energiaválság kihívásait. Az új engedélyezési rendszer eredményét mutatja, hogy egy év alatt közel 100 geotermikus kutatási kérelem került benyújtásra, miközben a Geotermikus Energia Bizottság szakvéleménye alapján az SZTFH ezidáig 40 esetben engedélyezte a geotermikus kutatások megindítását. Így hamarosan az ország számos pontján indulhatnak meg geotermikus beruházások.

A geotermia olyan tiszta és megújuló energiaforrás, ami kiszámítható és folytonos energiaforrást jelent az abba befektető országok számára. Nem véletlen, hogy Magyarországot követve más európai államok is felismerték a geotermiában rejlő lehetőségeket, és az Európai Parlament által 2023 decemberében elfogadott határozat egy átfogó európai geotermikus stratégia megalkotását tűzte ki célul.

     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.