OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2024. február 19., hétfő 15:19

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. február 19., hétfő (OS) - Védjük meg a megújuló geotermikus beruházásokat!A magyar geotermia támogatóinak kiáltvány

    A geotermikus energia olyan lokális megújuló energia, amely a helyi energiaigényeknek megfelelően képes hozzájárulni a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia által meghatározott célkitűzések eléréséhez, különösen a tiszta energiatermelés növeléséhez és az energiaellátás diverzifikálásához. Ezért a geotermikus energiára olyan kiaknázatlan nemzeti kincsként kell tekintünk, amely kellő körültekintéssel és a megfelelő beruházások megvalósításával képes megbízható és megfizethető energiát biztosítani a magyar családok, valamint a hazai vállalkozások számára.

A hazai geotermikus fűtési lehetőségek széleskörű kiaknázása tíz éves távlatban akár 1,5 milliárd köbméter földgáz kiváltását is lehetővé teszi, amely érdemben csökkenheti Magyarország energiapiaci kitettségét, miközben jelentős mértékben, mintegy 2,5-3 millió tonnával is mérsékelheti a hazai üvegház hatású gázok kibocsátását.
A geotermia az ország energiaszuverenitásának kulcsa és nemzeti büszkeségünk része, ezért fel kell szólítanunk a politikusokat és közszereplőket, hogy az önkormányzati választásokhoz közeledve pillanatnyi politikai haszonszerzés céljából ne támadják és akadályozzak a hazánk energiaellátását évtizedekre meghatározó, és a zöld átmenetet támogató megújuló geotermikus beruházások megvalósulását.

     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.