OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2024. február 19., hétfő 16:43

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége közleménye
    Budapest, 2024. február 19., hétfő (OS) - Felelősen, következményekkel, erkölcsi példát mutatva

        A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége saját honlapján hosszabb közleményben fejtette ki álláspontját az elmúlt napokban, a magyarországi közéletet meghatározó kegyelmi üggyel kapcsolatban. Az országos civil szervezet elnöksége hangsúlyozta: rendkívül örömteli, hogy azok, akik pozíciójukból fakadóan leginkább döntési helyzetben voltak, egyértelműen és gyorsan felelősséget vállaltak, levonták a szükséges konzekvenciákat. "Mert aki sokat kapott, attól sokat követelnek, és akire sokat bíztak, attól annál többet kívánnak." (Lk 12,48)
     Az egyesület vezetői jövőbemutató elemként kiemelték, hogy szükség van a hazai közvéleményben a felelős döntések mögötti transzparencia még nyilvánvalóbb megteremtésére és különösen a konzervatív politikai táborban a hitelesség fenntartására. A KÉSZ megfogalmazása szerint minden próbatételben egyben lehetőség is rejlik: a válság lehetőséget ad, hogy a nemzet közösen lépjen fel mindennemű gyermekek ellen irányuló bűnnel szemben.
     Ugyanakkor szerencsés egybeesés, hogy épp a nagyböjti időszak kezdetén mód nyílt ebben a súlyos ügyben bizonyítani a bűnbánat erényét, erkölcsös módon kiállni a nyilvánosság elé és példát mutatni a felelősségteljes politikusi magatartás mibenlétéről, a következmények vállalásának fontosságáról, egyben pedig elhessegetni a következmények nélküli politizálás hamis mítoszát.

     Kiadó: Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.