OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2024. február 19., hétfő 16:44

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2024. február 19., hétfő (OS) - NETFIT 2023 - Belügyminisztérium

        A Magyar Diáksport Szövetség - a köznevelésért felelős Belügyminisztérium megbízásából - minden évben felméri a felső tagozaton és a középiskolában tanulók fittségi állapotát. 2023 tavaszán 3 732 iskola 655 596 tanulójának felmérésére került sor.
     Az elmúlt nyolc év átlagát vizsgálva megállapítható, hogy az új koronavírus járvány megjelenése előtt - a mindennapos testnevelésnek köszönhetően - javult az országos átlagos intézményi fittségi index, majd a járvány hatására a 2020. évben jelentős visszaesés történt. A mérési adatok 2023-ban jelentős javulást mutatnak az előző évi eredményekhez képest, és már csaknem elérik a járvány előtt mért értékeket.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.