OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2024. február 20., kedd 20:04

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. február 20., kedd (OS) - Odakint most kommunisták járnak!

    A fideszes és a balliberális vezetésű önkormányzatok is permanens törvénysértést követnek el akkor, amikor megtűrik a településükön, hogy a 21. században még mindig tucatszámra vannak olyan utcaelnevezések, amelyek a kommunista rendszer szolgáiról, vagy a vörös terror szimbólumairól emlékeznek.

A helyi önkormányzatokról szóló törvény 14. szakasza kimondja, hogy 20. századi önkényuralmi rendszerekhez kapcsolódó személyekről, kifejezésekről, szervezetekről semmilyen közterületet nem lehet elnevezni. Ezt a jogszabályt szegik meg azok az önkormányzatok, amelyek továbbra sem változtatták meg például a kommunizmus legsötétebb korszakait idéző Leninről, Marxról, Ságváriról, Frankel Leóról, vagy a Tanácsköztársaságról elnevezett utcák neveit.

Ezekkel az utcanevekkel nem csupán a kommunizmus áldozatainak emlékét nem tisztelik a döntéshozók, de az ott lakókat is megsértik, akik szintén lehetnek a kommunizmus kárvallottjai.
     Kiadó: Mi Hazánk Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.