OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2024. február 21., szerda 09:59

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. február 21., szerda (OS) - A kormány tönkreteszi a magyar méhészeket!

    Mostantól ismét lehet ukrán mézet behozni a magyar piacra - derült ki az Orbán Viktor által jegyzett kormányhatározatból, amely hétfő este jelent meg a Magyar Közlönyben. A kormány ezzel ismét megszegte minden ígéretét és a magyar termelőkbe rúgott bele. A magyar termelőktől a kiváló minőségű vegyes virágmézet is legfeljebb 500-600 forintért veszik át, holott az előállítási költsége ennek a két-háromszorosa. Az ukrajnai, ellenőrizetlen összetételű, rossz minőségű vegyes virágméznek ugyanakkor 300 forintért vásárolható meg kilogrammja.

A Mi Hazánk Mozgalom felháborítónak tartja Orbán Viktor a méhészeket eláruló, még reménytelenebb helyzetbe hozó döntését és a leghatározottabban követeli, hogy tiltsák ki a rossz minőségű ukrán mézet a hazai piacról. Egyetlen termék sem lehet kivétel a tilalom alól, hiszen a magyar termelők így is óriási bajban vannak, az infláció és a gazdasági mélyrepülés levét isszák, sokan nem fogják bírni ezt az újabb terhet viselni, felvenni a versenyt a silány konkurens áruval, s kénytelenek lesznek felhagyni szeretett tevékenységükkel, melynek következtében magyar családok mennek tönkre.

Ha már a közismerten méhészkedő agrárminiszter nem, akkor mondjunk minél többen nemet mi, a magyar méhészeket tönkretevő ukrán mézre!

Dócs Dávid
a Mi Hazánk alelnöke, a Mezőgazdasági Bizottság tagja
    
     Kiadó: Mi Hazánk Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.