OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2024. február 21., szerda 10:27

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. február 21., szerda (OS) - Hajnal Miklós nyílt levélben kérdezi Balogtól, hogy miért kellett bezárni egy egyházi óvodát

    Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője nyílt levélben kérdezi Balog Zoltántól, hogy pontosan miért kellett ideiglenesen bezárni az egyházi üzemeltetésű Bíró utcai óvodát.

"Február elején már posztoltam a gyanús indokkal ideiglenes bezárásra ítélt Bíró utcai óvodáról, és megígértem, hogy felveszem a kapcsolatot az ügyben illetékesekkel. A mai napon nyílt levelet írtam az óvodát üzemeltető Dunamelléki Református Egyház fejének, Balog Zoltán püspök úrnak. A levélben többek között az alábbiakra kérdeztem rá:

- Miért nem derült ki a balesetveszély a 2021-es fenntartóváltást követő részleges felújításokkor?
- Miért nem került bemutatásra a műszaki felmérés anyaga, mikor a szülőket a bezárásról tájékoztatták?
- Ha a felújítási munkálatok valóban csak 9-10 hónapot vesznek igénybe, miért van szükség az intézmény ilyen formában történő megszüntetésére?
- Milyen feltételek mellett tervezik újranyitni az óvodát a felújítás után?

Reméljük, Balog Zoltán megragadja a lehetőséget, hogy megmutassa: mégis fontos számára a gyermekek jólléte. A fejleményekről természetesen haladéktalanul beszámolok" – írja kapcsolódó bejegyzésében Hajnal.
    
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.