OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2024. március 12., kedd 07:27

A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság közleménye
    Budapest, 2024. március 12., kedd (OS) - Adatvezérelt egészségügy és kiberbiztonság konferencia – 2024. április 25. A MEMT idén már 22. alkalommal szervezi meg az Adatvezérelt egészség és kiberbiztonság konferenciát. Az idei csúcstalálkozó a mesterséges intelligenciára (MI), az egészségügy informatikai és kiberbiztonsági kihívásaira fókuszál.

    Dr. Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő kiemelte: "Az egészségügyben a kiberbiztonság alapvetően nem technológiai, hanem betegbiztonsági kérdés, amin emberi életek, akár országok egészségügyi rendszerének hozzáférése múlhat. Az egészségügyben hatalmas mennyiségű adat keletkezik, hiszen egy-egy diagnózis érdekében is vizsgálatok sorát - széleskörű adatgyűjtést - végeznek az intézmények. Ezek magas értékük és jelentőségük miatt különösen értékesek a kiberbűnözők számára."
Dr. Joó Tamás az adatvezérelt egészségügyi szakértő hangsúlyozta: "Azt szeretnénk megmutatni, hogy az MI bevonása az egészségügybe hatalmas segítséget jelent a betegellátásban akár egyéni szinten, akár nagy tömegek számára. Arra koncentrálunk, miként tudjuk minél gyorsabban, mindenki számára elérhetővé tenni az adatalapú döntéshozó támogatásokat a közfinanszírozott ellátásban. A gyógyításban, diagnosztikában alkalmazható MI-alapú fejlesztéseinken túl, olyan adatfeldolgozásokat, elemzéseket is végzünk, amelyek segítségével országos szintű előrejelzések valósíthatóak meg. Célunk, hogy az adatvezérelt döntéselőkészítésre alapozva, a magyar páciensek ellátása gyorsabbá és hatékonyabbá váljon."

     Kiadó: Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.