OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2024. március 19., kedd 13:33

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. március 19., kedd (OS) - Szemléletváltozásra van szükség a Balatonnal kapcsolatosan!

        Közeledik a strandszezon, a Balaton szezonja. Néhány héttel ezelőtt Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter egy dilemma elé állította a magyar közéletet. A miniszter szerint vagy a helyi lakosság életkörülményei javulnak, vagy pedig kis magyar Floridává változhat a Balaton.
     Ez a dilemma azonban eltúlzott, hiszen a Balaton történetét megvizsgálva azt láthatjuk, hogy korábban nagyon jól megfért egymás mellett a helyi lakosság és a nyaralni vágyó turisták.
     A turisták számára is vonzóvá kell tenni a Balatont, és olyan intézkedéseket kell hozni, amelyeknek köszönhetően a fiataloknak nem kell elvándorolni, hanem helyben is biztos jövő várhatja őket, ennek érdekében érdemes lenne egy bérlakás-építési programot elindítani.
     Szemléletváltozásra van szükség a Balatonnal kapcsolatosan, hiszen a szezon rövidesen kezdődik, és szükséges olyan intézkedéseket meghozni, amelyek elérhetővé teszik a magyar családok számára a Balaton melletti üdülést.
     Molnár Zsolt határozott intézkedésre szólította fel a kormányt, hogy ne egymást kioltó folyamat legyen a helyi lakosság életminőségének a javítása, valamint az idegenforgalom fellendítése. Most még időben van a kormány, hiszen az előszezon előtt lehetne még jogszabályt módosítani és a magyar családok érdekében cselekedni.

Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.