OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2024. március 19., kedd 18:18

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. március 19., kedd (OS) - Bedő Dávid: Sulyok Tamás két hét alatt méltatlanná vált a köztársasági elnöki tisztségre

    Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője a Facebook-oldalán fejtette ki a véleményét azzal kapcsolatban, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök apja a Fejér megyei nyilasok elnöke volt.

A Momentum politikusa szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.

Bedő azt írja: "A köztársasági elnök apja, dr. Sulyok László a Fejér megyei nyilasok vezetője volt, nem pedig a kommunizmus ártatlan áldozata és üldözöttje, ahogy azt a magyar államfő korábban állította. A mai nap pedig nyilvánosságra került egy dokumentum, ami szerint Sulyok Tamás édesapja néhány nappal azután, hogy 1944-ben Székesfehérvár zsidó származású lakosait összegyűjtötték és elhurcolták, kérelmet írt a város polgármesterének, amelyben azt írta, hogy a Magyar Nemzeti Szocialista Párt nevében, annak megyei vezetőjeként az elhurcolt zsidók vagyonából egy pártirodára és "zsidóbútorokra" is igényt tartana. A családunkat nem tudjuk megválasztani, azt viszont igen, hogy igazat mondunk, vagy tagadjuk és hazudunk a múltról. Orbán Viktorék legújabb köztársasági elnöke az utóbbit választotta, így két hét alatt méltatlanná vált a tisztségre."

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.