OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2024. március 22., péntek 14:23

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. március 22., péntek (OS) - A NER-rokonok védelme helyett inkább a katonák szolgálati nyugdíját állítsák vissza!

    Sógorokra és apósokra is kiterjeszti a vezérkari főnök honvédségi védelemmel kapcsolatos hatáskörét egy új kormányrendelet. Ennek következtében például a jövőben Tiborcz Istvánnak is járhat honvédségi védelem.

Ez felháborító annak fényében, mennyi gond sújtja jelenleg a magyar honvédséget. Nemrég rúgtak ki százakat ugyanis a katonaságtól. Emellett teljes jogfosztással éltek gyakorlatilag, a honvédelmi dolgozók jogállása ugyanis már egy egyszerű kormányrendelettel bármikor módosítható, kiszolgáltatott és függő helyzetbe hozva azokat, akik akár az életüket is áldozzák a hazájukért. A hadsereget emellett még a létszámhiány is sújtja, extra terhet téve ezzel a még meglévő állomány tagjaira.

Ebben a helyzetben a kormány legfontosabb intézkedése, hogy kiterjesztették a NER-rokonokra is a vezérkari főnök honvédségi védelemmel kapcsolatos hatáskörét. Nem a honvédelmi dolgozók életpályamodelljének rendezése, a szolgálati nyugdíj visszaállítása a fontos számukra. Szégyen!

Harangozó Tamás
országgyűlési képviselő,
a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság MSZP-s alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.