OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2024. március 22., péntek 16:07

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. március 22., péntek (OS) - Határozati javaslatot nyújt be a demokratikus ellenzék a gyermekek védelme érdekében

    Dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője levélben kereste meg Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy a kormánypártok is csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Mivel ugyanis eddig az ellenzék gyermekvédelmi témájú javaslatait leszavazták, így ideje lenne állást foglalniuk, hogy a gyermekvédelem erősítésének oldalán állnak-e vagy sem. A megjelölt határidőig a kormánypártok azonban nem adtak választ, így a demokratikus ellenzék nélkülük nyújtja be a kezdeményezést.

A határozati javaslat tartalmazza többek között a "gyermekközpontú költségvetés" létrehozását és ehhez kapcsolódóan a költségvetés azonnali módosítását, a gyermekjóléti és gyermekvédelmi rendszer működési költségeinek emelését, a dolgozók bérének megduplázását, az alanyi jogon járó családtámogatások, köztük a családi pótlék 100%-os emelését, valamint az állami gondoskodásban lévő gyermekek zsebpénzének és juttatásainak megduplázását. A kezdeményezés tartalmaz továbbá javaslatokat a gyermekvédelmi törvény betartása és betartatása érdekében, valamint javaslatokat tesz a gyermekjogok biztosítására is.

Dr. Tóth Bertalan frakcióvezető, MSZP
Komjáthi Imre társelnök, MSZP

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.