OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2024. március 27., szerda 16:53

A Gyógyulj Velünk Egyesület közleménye (4. rész)
    Budapest, 2024. március 27., szerda (OS) -

    – A közelmúltban a myeloma multiplex kezelésében nagy tapasztalattal rendelkező hazai hematológusok által közzétett tanulmány rámutatott: fontos, hogy a diagnosztikában minden hematológiai centrumban rutinná váljanak a genetikai és PET CT vizsgálatok. Szintén sorsdöntő, hogy a terápiák indításakor a nemzetközi szakmai ajánlások szerinti kezeléseket alkalmazhassák, az új és a visszaeső betegeknél egyaránt a személyre szabottan leghatásosabbnak ígérkező gyógyszer-kombinációkkal történjenek a kezelések. A plazmasejtes daganat jó példa arra, hogyan lehet egy gyógyíthatatlan betegséget is úgy megszelídíteni, hogy a betegek akár évtizedes távlatban is jól lehessenek. Egy évtized életnyereség pedig óriási érték egy családnak, ráadásul ez idő alatt újabb ugrás is bekövetkezhet a terápiás eredményességben – fogalmaz Kapitány Zsuzsanna.

A Gyógyulj Velünk Egyesület a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, valamint a Szegedi Tudományegyetem Hematológiai Centrumának részvételével riportfilmeket forgatott, amelyekben tapasztalt hematológusok hiteles információkat, myeloma multiplex betegséggel hosszú ideje élő pácienseik pedig reményt adnak a daganatos betegségben érintett családok számára. A riportfilmek a Gyógyulj Velünk Egyesület Youtube és Facebook oldalán szabadon megnézhetők és megoszthatók.

További információ és interjúszervezés:
B. Papp László sajtószóvivő
Gyógyulj Velünk Egyesület
sajto@gyve.hu
+3630 261-8789
    
     Kiadó: Gyógyulj Velünk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.