OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2024. március 28., csütörtök 09:13

A Naiv Művészetek Házáért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. március 28., csütörtök (OS) -

    Vollein Ferenc (25) festőművész Kortárs Képzőművészeti Galériája Badacsonyörsön

Már 3-dik éve tart folyamatosan nyitva Vollein Ferenc festőművész galériája állandó nyitva tartással Badacsonyörsön. Az ifjú művész a naiv stílusú festészet kiemelkedő alakja hazai és nemzetközi szinten is.
A kiállítóhely működése művészettörténeti jelentőségű is, hiszen Magyarországon és a Kárpát-medencében a naiv stílusú képzőművészet 100 éves történetében először nyithatta 2021-ben kortárs festőművész az önálló galériáját.

Jelenléte és működése nem csak Badacsonytomaj, hanem a Balaton-part és a Balaton-felvidék művészeti-kulturális életében is kiemelt jelentőségű, hiszen kortárs képzőművészek legközelebb csak Balatonfüred-Csopak-, illetve Gyenesdiás-Keszthely térségében rendelkeznek állandó kiállítóhelyekkel.

A művész galériájával a folyamatos művészi jelenlétét szeretné hangsúlyozni a balatoni, az országos és a nemzetközi képművészi életben, működése fontos állomás a művészi függetlensége megteremtésével kapcsolatban. A létrehozása ugyanis mindenféle helyi és országos támogatás nélkül történt, a kialakításának költségeit ugyanis - 22 évesen- teljes egészében a képzőművészeti tevékenységéhez köthető bevételeiből finanszírozta.
Az állandó kiállítóhelyen -reprezentatív válogatásként - a festőművész kb. 20 alkotása látható: a balatoni tájképei és a Balatonhoz fűződő legendák, mondák feldolgozásai mellett megtalálhatók még a toszkán-és a dél-itáliai tájakat megjelenítő festményei is


     Kiadó: Naiv Művészetek Házáért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.