OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2024. március 28., csütörtök 10:53

Az Autisták Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. március 28., csütörtök (OS) - AUTIZMUS ÉVE A SZEGEDI EGYETEMENKÉK MEGVILÁGÍTÁST KAP A FELÚJÍTOTT LÁNCHÍD AZ AUTIZMUS VILÁGNAPJÁN Az ENSZ 62/139-es határozata szerint április 2. az Autizmus Világnapja. Ezen a napon az ENSZ minden tagállamában felhívják a figyelmet az autizmusra, amely tízmilliókat érint a Földön.

    Egyedülálló együttműködés az Autisták Országos Szövetsége és a Szegedi Tudományegyetem között

Családsegítés, gyermekjólét, szociális intézmények, iskolák és egészségügy – a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karának hallgatói ezeken a területeken fognak dolgozni. Az együttműködésnek köszönhetően az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar hallgatói a jövőben a tanulmányaik során autizmus tudást szerezhetnek.
A "Semmi rólunk nélkülünk!" elv jegyében az Autisták Országos Szövetsége és a Szociális Munka és Szociálpolitikai Tanszék együttműködik az autizmusban érintett családok élethelyzetével, segítésével foglalkozó tananyag fejlesztésében.
"2024 az autizmus éve" - címmel rendezvénysorozat is megvalósul, melynek keretében az áprilisban tartandó szakmai héten a kar épületében bemutatják az Autisták Országos Szövetsége Ezerarcú autizmus című kiállítását. A kiállítást a szakmai hét első napján Kővári Edit, az AOSZ elnöke nyitja meg. Szintén a program keretében "Lehet-e autista hallgató a padtársam?" címmel szemléletformáló foglalkozáson is részt vehetnek a rendezvényre látogatók.


     Kiadó: Autisták Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.