OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2024. március 28., csütörtök 14:17

A Párbeszéd - Zöldek közleménye
    Budapest, 2024. március 28., csütörtök (OS) - Putyini pénzek magyar politikusoknak? – A Párbeszéd – ZÖLDEK a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordul, és a Nemzetbiztonsági bizottság azonnali összehívását kezdeményezi

    A cseh titkosszolgálat vizsgálata szerint egy Putyin-közeli oligarcha által finanszírozott propagandahálózatnak magyar politikusok is részesei lehettek. A csoport célja az volt, hogy az Európai Uniót eltántorítsa attól, hogy segítse Ukrajnát az orosz hadsereg elleni harcban. A cseh miniszterelnök beszámolója szerint az oroszbarát hálózat olyan tevékenységet folytatott, amely "súlyos következményekkel jár Csehország és az EU biztonságára nézve". A csoport az EU területén "Ukrajna területi integritása, szuverenitása és függetlensége ellen" agitált, és tevékenysége az Európai Parlamentig is elért.

A Párbeszéd – ZÖLDEK szerint azonnali vizsgálatra van szükség Magyarországon annak érdekében, hogy kiderüljön, kik voltak azok a politikusok, akik Putyin pénzén Oroszország-párti propagandát folytattak. Ennek érdekében a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordulunk és szorgalmazzuk az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának azonnali összehívását.

Párbeszéd – ZÖLDEK Sajtó

     Kiadó: Párbeszéd - ZÖLDEK

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.