OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2024. március 28., csütörtök 14:57

A Demokratikus Koalíció közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. március 28., csütörtök (OS) - Létrejött a DK, MSZP, Párbeszéd szociáldemokrata-zöld szövetség

    "Két dolgot kell nagyon komolyan vennünk: az egyik, hogy az együttműködésnek nincs alternatívája. Bárki bármit mond, az együttműködés az, ami felerősíti a változást akaró emberek hangját annyira, hogy még az Orbán-rezsim hangjánál is hangosabb legyen. De van egy másik dolog is, amit komolyan kell vennünk: mégpedig az, hogy világos alternatívát kell ajánlanunk. Nem elég azt mondani, hogy nem akarjuk az Orbán-rezsimet. El kell mondanunk, hogy mit akarunk helyette" – magyarázta Karácsony Gergely. Elmondta, hogy ezért hozták létre a szociáldemokraták és zöldek a hosszútávú együttműködés alapjait.

Kunhalmi Ágnes ezután az együttműködés fontosságáról beszélt a sajtótájékoztatón. "Az együttműködésnek nincs alternatívája. Sem 2024-ben, sem 2026-ban. Azok a felek, akik ma összeállnak, azok a szavazók akaratát testesítik meg. Most már van hova szavazni. A szavazók 80 százaléka tudja és érti, hogy ezt az autoriter, szélsőjobboldal felé egyre inkább nyitott rendszert csak egy stabil, széles alapokon nyugvó koalíció tudja visszaszorítani 2024-ben, majd legyőzni 2026-ban. A magyar szociáldemokrata-zöld lista Európában az egyik legerősebb ilyen szövetség lesz" – mondta.

A sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció és Dobrev Klára Facebook-oldalán közvetítettük.

DK Sajtóiroda
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.