OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2024. március 29., péntek 11:44

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. március 29., péntek (OS) - A Mi Hazánk Ifjai már többször megszólalt a gyakorlatilag megfizethetetlen jogosítványokkal kapcsolatban, illetve amellett, hogy tegyék ingyenessé a jogosítvány megszerzését a fiatalok számára, hiszen manapság már több százezer forintba is kerülhet egy "B" kategóriás jogosítvány, melyet sem a fiatalok, sem pedig a családjaik nem tudnak egyszerűen megfinanszírozni.

    Örömmel fogadtuk tavaly augusztusban a kormány efelé tett lépéseit, ugyanis egy salátatörvény részeként benyújtottak egy, ezt a követelésünket kielégítő javaslatot. Ezután egy darabig semmilyen tájékoztatást nem lehetett hallani ezzel kapcsolatban, majd március 14-én majdhogynem a semmiből jött a hír, mely Tuzson Bence igazságügyi miniszter Facebook kiírásából derült ki, miszerint szeptembertől jön az ingyenes jogosítvány a középiskolások számára. Sajnos ezt még aznap helyreigazította, hogy mégsem úgy, mégsem akkor, mégsem abban a formában valósítják meg. Többek között ez is bizonyítja a kormány semmitmondó politikáját és azt, hogy igazi megoldások helyett csak ígérgetnek.

A Mi Hazánk és a Mi Hazánk Ifjainak továbbra is határozott célja, hogy a kormány tegye lehetővé az ingyenes jogosítványszerzést a fiatalok számára, és ne üres ígérgetésekkel áltassa őket, hiszen ezzel az intézkedéssel a diákok későbbi munkavállalását könnyítenék meg.

Pércsi Viktória, a Mi Hazánk Ifjai alelnöke
    
     Kiadó: Mi Hazánk Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.